كارنامه آزمون
اعداد و ارقام هيچگاه به شما دروغ نميگويند، پس آنها را جدي بگيريد.«حسيني»
كارنامه آزمونهاي موسسه فرهيختگان رهنما داراي آمار، جداول و اعدادي است كه ميتواند كمك بسيار زيادي براي موفقيت داوطلبان كنكور سراسري داشته باشد. دقت به اين اطلاعات ميتواند نقاط قوت و ضعف شما را مشخص كرده و به شما كمك نمايد تا در مسير صحيح مطالعه قدم برداريد. به همين علت نكات ذيل را براي توجه بيشتر شما به كارنامه آزمون و تحليل درست آن بيان كردهايم.
- در سطر اول جدول “موضوع” قرار دارد كه شامل نام دروس و ترازها ميباشد.
- در سطر دوم جدول “عملكرد” قرار دارد. در اين سطر درصدهاي خام نوشته شده است. درصدهاي خام در كنكور سراسري طبق رابطه زير محاسبه ميگردد.
(تعداد کل سوالات *۳)/{تعداد سوالات غلط-(تعداد سوالات صحیح*۳)}= محاسبه درصد خام هر درس در كنكور
دقت كنيد كه معيار سنجش عملكرد شما درصدهاي خام شما نميباشد. در اين سطر ذيل ستون تراز دروس عمومي و تراز دروس اختصاصي و تراز كل نمراتي نوشته شده است كه به آنها تراز عملكرد ميگويند.
- در سطر سوم جدول “تراز عملكرد” قرار دارد. اين اعداد نمايانگر عملكرد واقعي شما در يك آزمون ميباشد و رتبه شما در كنكور سراسري نيز بر اساس اين اعداد تعيين ميشود. تراز عملكرد از تراز نمودن درصدهاي خام كليه شركتكنندگان در يك آزمون بدست ميآيد. اين اعداد براي هر درس به صورت مستقل تعيين ميشود و در نهايت نيز طبق جدول ضرايب هر درس در هر گروه آزمايشي و زيرگروههاي آن جمع و ميانگينگيري ميگردد. اعداد تراز در كنكور سراسري در سالهاي اخير بين ۰ تا ۱۲۰۰۰ متغير بوده است. به عنوان مثال در سال ۸۴ تراز عملكرد بين ۰ تا ۱۴۰۰۰ قرار داشته است. بنابراين هر چه تراز شما به عدد ۱۰۰۰۰ و بالاتر از آن نزديك باشد رتبه شما در كنكور سراسري نيز رتبه مناسبي خواهد بود.
- در سطر چهارم جدول “محدوده سوالات” قرار دارد. اين اعداد شماره شروع و خاتمه سوالات هر درس را به تفكيك مشخص نموده است.
- در سطر پنجم جدول “ميانگين كل” قرار دارد. اين اعداد ميانگين درصدهاي خام كليه شركتكنندگان در آزمون در هر درس ميباشد. در قسمت تراز دروس عمومي، تراز دروس اختصاصي و تراز كل، تراز فردي كه درصدهاي خام ميانگين را داشته، نوشته شده است. اگر ترازتان مشابه اين اعداد باشد، شما يك شاگرد متوسط رو به ضعيف و اگر بيشتر از آن است ضعيف روبه بالا ميباشيد. اگر ترازتان بين يكونيم برابر و دو برابر ميانگين باشد، شما يك شاگرد خوب هستيد و اگر ترازتان بالاي عدد ۱۰۵۰۰ قرار دارد شما رتبه ۳رقمي در كنكور سراسري خواهيد داشت البته اگر همين درصدها را در كنكور سراسري داشته باشيد!
- در سطر ششم، هفتم، هشتم و نهم، درصدها و تراز بالاترين، نفر اول، نفر دوم و نفر سوم آزمون نوشته شده است. دقت كنيد كه بالاترين درصدها الزاما برابر درصدهاي نفر اول نميباشد ولي بالاترين تراز همان تراز نفر اول است. فراموش نكنيد كه رتبه شما را تراز عملكردتان در كنكور سراسري تعيين ميكند نه درصدهاي خامتان!!!
- در سطرهاي دهم تا سيزدهم ميانگين درصدها و ترازها در بين كليه افراد شركتكننده، گروه درسي شما در آموزشگاه، كل دختران يا پسران در آموزشگاه و كلاستان درج شده است تا شما بتوانيد خودتان را با تمام رقبايتان مقايسه نماييد.
- در سطرهاي چهاردهم تا هفدهم، رتبه شما در بين كليه افراد شركتكننده، گروه درسي شما در آموزشگاه، كل دختران يا پسران در آموزشگاه و كلاستان درج شده است.
- در ستون انتهايي جدول بزرگ تعداد داوطلبين در كل، در گروه شما، در جنسيت شما و در كلاس شما درج گشته است.
- در جدول خلاصه، نتايج ترازهاي شما در دروس عمومي و اختصاصي، ميانگين درصدهاي شما در دروس عمومي و اختصاصي،رتبه شما در دروس عمومي و اختصاصي و در نهايت رتبه كل شما نوشته شده است.
- در سمت چپ و بالاي كارنامه نمودار مقايسهاي عملكرد داوطلب رسم شده است. اين نمودار وضعيت تراز شما را به صورت نمودار ميلهاي با ساير داوطلبين و در كل آموزشگاه مقايسه مينمايد.
در قسمت پايين كارنامه پاسخ برگ شما قرار داده شده است. در اين قسمت شماره سوالات، گزينه صحيح و گزينهاي كه شما آن را در پاسخبرگتان علامت زدهايد نوشته شده است. همچنين در ستون چهارم درصد افرادي كه به هر سوال پاسخ صحيح دادهاند مشخص شده است. اگر شما سوال را غلط
- زده باشيد دور عدد گزينه شما يك دايره قرار دارد. اگر سوال را نزده باشيد در داخل دايره w نوشته شده است و اگر سوال حذف شده باشد۰وN قرار داده ميشود. چنانچه شما دو گزينه را علامت زده باشيد نماد D در مقابل سوال گذاشته شده و آن تست غلط محسوب ميشود.
در قسمت درصد صحيح، شما ميتوانيد سطح سوالات را تعيين كنيد. اگر بالاي ۶۰ درصد به سوالي پاسخ دادهاند اين سوال ساده، اگر بين ۳۰ تا ۶۰ درصد به سوالي پاسخ صحيح دادهاند، سوال متوسط، اگر بين ۱۰ تا ۳۰ درصد به سوالي پاسخ صحيح دادهاند سوال سخت و اگر پايينتر از ۱۵ درصد به سوالي پاسخ صحيح دادهاند، سوال خيلي سخت ميباشد.
كارنامه شما منبعي مفيد از آمار، اطلاعات و جداول است تا شما سنجشي دقيق از وضعيت تحصيلي خود داشته باشيد. اگر وضعيت شما چندان مناسب نيست، به جاي بيتوجهي به كارنامه و پاره يا گم كردن آن!!! بنشينيد و به تحليل دقيق آن بپردازيد تا بتواند نقاط قوت و ضعفتان را به شما نشان دهد. با اين كار ميتوانيد به صورت مداوم پيشرفت كنيد. به خاطر داشته باشيد آن كس كه آهسته ولي پيوسته در حركت است، سرانجام به مقصد خواهد رسيد. موفقيتهاي بزرگ، از كنار هم قرار دادن پيشرفتهاي كوچك حاصل ميشود. شما هم ميتوانيد با تحليل آمارها و اعداد، حقايق آنها را دريابيد و براي ترقي و كاميابي خود از آنها استفاده نماييد.
غيرممكن وجود ندارد. آن چيزي كه هست نتيجه انديشهاي است كه در ذهنمان شكل گرفته است.«حسيني»
مهندس حسيني ۱/۶/۸۹