چطور مطالعه کنیم ؟

چطور مطالعه کنیم ؟

چطور مطالعه کنیم ؟ سوالی که غالبا پرسیده می شود. آنهایی که درپی کسب موفقیت هستند بخوانند. برای درس خواندن خود یک هدف کلی را در نظر بگیرید و همیشه نگاهتان به آن هدف باشد. این هدف به شما نیرو و انگیزه می بخشد و جهت کلی درس خواندن شما را معین می کند.

چطور مطالعه کنیم ؟

برای درس خواندن خود یک هدف کلی را در نظر بگیرید و همیشه نگاهتان به آن هدف باشد. این هدف به شما نیرو و انگیزه می بخشد و جهت کلی درس خواندن شما را معین می کند. زندگی شما را چگونگی آرزوهایتان مشخص می‌کند. آرزوی قبول شدن در رشته های خوب را در سر بپرورانید. و مهمتر اینکه خود را لایق قبول شدن در این رشته ها بدانید.

تلقین مثبت را فراموش نکنید!

تلقین مثبت نقش مهمی را در موفقیت شما ایفا می کند. قبل از ورود به کلاس درس و جلسه امتحان چند بار به خود بگویید ْمن “آماده ام”‏. طوری درس بخوانید که هر روز یک گام به مهمترین هدف تحصیلی خود نزدیکتر شوید. بخش عمده ای از موفقیت و عدم موفقیت شما در تحصیل، توسط کسانی تعیین می شود که با آنها رفت و آمد می کنید دوستان خود را از بین شاگردان خوب کلاس انتخاب کنید.

این ضرب المثل را به یاد داشته باشید “اگر می خواهید با عقاب پرواز کنید نمی‌توانید با بوقلمون راه بروید”.

برای این که به موفقیت های بزرگ دست پیدا کنید باید در آزمون پشتکار قبول شوید. خود را برای ناملایمات وسر خوردگی های احتمالی که ممکن است در مسیر موفقیت های تحصیلی برای شما پیش آید آماده کنید. بنابراین دیگر هراسی به خود راه ندهید. اگر تاکنون در درستان موفق نبوده اید به خود بگویید که “تو از این پس میتوانی خوب درس بخوانی”. نگذارید عدم موفقیت برای شما تبدیل به یک باور ذهنی شود. همانگونه که مایک تاد، تاجر فرانسوی می گفت : “من هرگز فقیر نبوده ام اما ور شکسته ام. زیرا فقر یک قالب فکری و ورشکستگی حالتی گذرا است.

نکات بسیار مهم در مطالعه

هر چه ذهنتان آزادتر باشد بهتر می توانید درس بخوانید. پس ذهن خود را از مطالب بی فایده انباشته نکنید. نکات زیر را برای مطالعه بهتر به خاطر بسپارید. فراموش نکنید که رازهای بسیار ساده، موفقیت‌های بزرگ را رقم می‌زنند.

  1. آنچه را باید در طول روز انجام شود در یک دفتر یادداشت کوچک بنویسید.
  2. تمام لوازم التحریری را که نیاز دارید در یک جعبه بگذارید تا وقتی خواستید شروع به درس خواندن کنید در دسترستان باشد.
  3. برای درس خواندن حتی المکان جایی را انتخاب کنید که در آن کارهای دیگر صورت نمی گیرد.
  4. وضعیت ظاهری محلی که در آن درس می خوانید نقش تعیین کننده ای در نظم فکری شما دارد،قبل از درس خواندن وقت کوچکی را به منظم کردن محل مطالعه اختصاص دهید.
  5. وضعیت نور و تهویه مناسب اتاق مطالعه تان را، کنترل کنید.

  6. به محض این که نشستید مطالعه را آغاز کنید. اگر برای مدت طولانی پشت میز بنشینید ولی مطالعه ای صورت نگیرد خود به خود موضوعات دیگری به فکر شما خطور می کند.
  7. هر بار که می خواهید مطالعه را شروع کنید قسمت های از قبل خوانده شده را مرور مختصری کنید و اگر قسمت هایی برایتان نا آشنا بود آن را دوباره بخوانید.
  8. قبل از شروع هر فصل نگاهی اجمالی به آن بیندازید و با موضوع کلی مطالب و سر فصل های آن آشنا شوید.
  9. هنگام مطالعه اگر فکری خارج از درس به ذهنتان آمد آن را پس نزنید. خیلی آرام به خود بگویید «الان وقت درس خواندن است». سپس آن فکر را در دفتر یادداشت کوچکی بنویسید تا در فرصت مناسب به آن بپردازید.
  10. اگر فکری به شدت ذهنتان را در گیر کرد و تشخیص دادید که دیگر درس خواندن در این شرایط موثر نیست، مطالعه را رها کرده و سعی کنید که آن مساله را برای خود حل کنید.
  11. قبل از ورود به کلاس درس حتما مطالعه ای سریع و اجمالی به موضوعی که قرار است در آن جلسه تدریس شود داشته باشید، این مطالعه ی اولیه می تواند به شما اطلاعات کلی بدهد و اشتیاقتان را در مورد موضوع تدریسر بر انگیزاند و در نتیجه بازده شما را در کلاس درس افزایش دهد.
  12. پس از این که مطالب دشوار کتاب فهمیدید، خلاصه ی آن را به زبانی ساده در حاشیه کتاب و یا در دفتری جداگانه بنویسید.
  13. تصاویر مجازی از مطالب و ایده هایی که مخوانید بسازیدو اگر می توانید آن را با زبان طنز در آمیزید.
  14. سعی کنید مطالبی را که می آموزید با دانسته های قبلی خود پیوند بزنید یا مورد مقایسه قرار دهید.

واحد مشاوره